A kiváló Porsche

A mai nap vezették be tőzsdére a Porsche részvényeit, ezzel az elmúlt évtized legnagyobb európai kibocsátását végrehajtva. Az alábbi bejegyzésben a Porsche kibocsátásával, és a kiváló vállalatokkal foglalkozunk.

Tovább olvasom »

2008 – A múlt előttünk áll?

Az őszi hónapok nem tartoznak a legerősebbek közé, erről árulkodnak a mostani évezred számai. A technikai képet tekintve is fontos ellenálláshoz érkezett az árfolyam, ami nem mellesleg nagy hasonlóságot mutat a 2008-as évek mozgásával. Innen lehet nagyot esni?

Tovább olvasom »

TSLA TRADE

Múlt hét folyamán egy kis lépcsővel közelebb kerültem a célomhoz – egy Tesla Roadster-hez, éppen a Tesla részvényben való spekulációval. A következőkben azt mutatom be, miképp sikerült megtalálnom- és lekereskednem az adódó lehetőséget.

Tovább olvasom »

Vége a meme részvények világának?

Monetáris szigorítás, kommunikációs fordulat…
A SEC kommunikációjával újabb jele mutatkozik annak, hogy új tőkepiaci érába csöppentünk, ahol kiemelten fontos lesz a piacnál erősebb részvények megtalálása. Ebben a bejegyzésben bemutatunk pár olyan részvényt, amelyek technikai kép alapján erősebbek a piaci átlagnál.

Tovább olvasom »

Mit vásárol Warren Buffett?

Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk, hogy a nagy befektetési guruk -Warren Buffett és Charlie Munger- milyen részvényeket vásároltak befektetési cégükön keresztül. Az idei évben ugyanis több, mint 50 milliárd dollárt költöttek el a rossz piaci hangulat ellenére is. Hogy pontosan mit vásároltak, az a bejegyzésből kiderül.

Tovább olvasom »

A cenzúrázatlan piacbefolyásolás

Április második kereskedési napján a CEO-k bejelentéseitől zengett a Wall Street. Howard Schultz és Elon Musk bejelentései nagy elmozdulásokat hoztak az általuk vezetett vállalatok részvényeiben. Míg a Starbucks vezetője a részvény-visszavásárlások felfüggesztését jelentette be, addig Musk egy újabb akvizíciót hajtott végre.

Tovább olvasom »

Már megint ugyanaz történik?

A piaci mozgás előrejelzésére, ebben a bejegyzésben két korábban már lezajlódó mozgás mintázatát fogjuk segítségül hívni. Az egyik lehetőséget a piaci azóta keresztül húzta, de gondolatébresztés képpen érdemes azért még figyelemmel követni. A jelenlegi mozgás alapján a 12 évvel ezelőtti mozgás megismétlődésére van nagyobb a valószínűség.

Tovább olvasom »

Olaj 2022

180 fokos fordulat az olaj piacán 2 év alatt. Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk miképp alakulhatott ki újra az extrém magas árazás.

Tovább olvasom »