Jöhet az új Tesla?

Van rá esély, hogy szerdán egy új modellt mutat be a Tesla, ami az eddigi legolcsóbb lenne a kínálatában. A bejegyzésben megvizsgáljuk a korábbi modellek bevezetésének árfolyamra gyakorolt hatását, és a jelenlegi technikai képet.

Tovább olvasom »

A 200 napos mozgóátlag rendkívüli ereje

Merre mehetnek tovább az indexek? Havi és heti idősíkon még lefele mutatnak az árfolyamok, de napos grafikonon már az emelkedés valószínűbb. Az amerikai állampapírok hozamemelkedése rányomhatja a bélyegét a piac hangulatára? A héten kiderülhet.

Tovább olvasom »
Gondolkozz hosszútávon

Gondolkozz hosszútávon

Az alábbi bejegyzésben a hosszú távú befektetési portfólió összeállítását vesézem ki, és a rövid távú kereskedés mellett a befektetési attitűd felvételének fontosságát. Ezen túl pedig a bejegyzés végén a saját portfóliómat is bemutatom.

Tovább olvasom »

Trendfordító hetek jöhetnek

A gyorsjelentési szezon mindig megnövekedett volatilitás hoz a piacokra. A jelenlegi környezetben pedig kiemelt jelentősége lehet ezen híreknek, a következő piaci hullám irányának meghatározásában. Merre tovább?

Tovább olvasom »

Mit tartogat 2023?

Ebben a bejegyzésben 5 olyan instrumentumot mutatok be, amelyekben a 2023-as esztendőben kedvező trendek alakulhatnak ki. Természetesen bármilyen nem várt esemény felforgathatja a piacokat, mint az idén is történt. Éppen ezért a kereskedői rugalmasságot az idei évben is meg kell őrizni!

Tovább olvasom »

Az idei év tanulsága

Minden esztendő tartogat valamilyen tanulságot, amit az év végi összegzés során le lehet vonni. Ebben a bejegyzésben a saját tanulságomat ismertetem. A korábbi évek mantrája, miszerint “ne kereskedj a FED ellen”, most sem változott, csak a FED iránya lett más.

Tovább olvasom »

Bikák és medvék harca

Kik fogják vajon uralni a piacokat az év végéhez közeledve? A megszokott módón a bikák lesznek többségben? Esetleg az idei rossz hangulat végig kitart?
A bejegyzésben megvizsgáljuk, milyen indikátor lehet ezekben a kérdésekben segítségünkre.

Tovább olvasom »

Meta – Egy új világ hajnala

A Meta bemutatta az új VR eszközét, amivel egy teljesen új világ előtt nyitotta ki a kapukat. A cég árfolyama nagy lemorzsolódást szenvedett el az elmúlt 12 hónapban. Az új eszköz és a várakozásoknál esetlegesen jobb eredmény, vajon elég lesz a fordulathoz?

Tovább olvasom »

2008-A második felvonás

Ahogy azt korábban is vizsgáltuk, az őszi hónapok nem tartoznak a legerősebbek közé. Szeptember végével a piac újabb mélypontra ment, amivel tovább nőtt a valószínűsége a részvénypiaci lejtmenetnek.

Tovább olvasom »

The Zen Trader

Kereskedői pályafutásom során ez volt az egyik olyan könyv, amely pszichológiailag a legtöbbet adta számomra. A bejegyzésben bemutatom a könyv pár fő gondolatát, ami talán mások számára is meghozza a kíváncsiságot, hogy megragadják és elolvassák a művet. Megéri!

Tovább olvasom »

A kiváló Porsche

A mai nap vezették be tőzsdére a Porsche részvényeit, ezzel az elmúlt évtized legnagyobb európai kibocsátását végrehajtva. Az alábbi bejegyzésben a Porsche kibocsátásával, és a kiváló vállalatokkal foglalkozunk.

Tovább olvasom »