Starsky és Hutch

Különböző stratégiák alkalmazása során is vannak olyan kritériumok, melyek elengedhetetlenek a kereskedésben. Starsky és Hutch rövid története tanulsággal szolgálhat minden kereskedő számára.

Tovább olvasom »

Fordulópont

A részvénypiaci hangulatban novemberben egy markáns változást láthattunk. Az addigi vegyünk meg minden hangulat, pillanatok alatt szerte foszlott és sok kisebb részvény piacán hatalmas lemorzsolódást láthattunk. A korábban magasztalt technológiai részvények közel sem teljesítettek olyan jól az elmúlt pár hónapban, sokkal inkább az értéket keresték a befektetők. Ez tükröződik abból

Tovább olvasom »

Cápák között és a Netflix esete

A startup befektetés és a tőzsdei kereskedés alapjait tekintve egyazon elvekre épülnek. Ebben a bejegyzésben 3-at emeltünk ki ezen elvek közül, amiket kivetítünk a kereskedés világára is. A bejegyzés végén, pedig a Netflix cégértékének villámgyors átalakulásával foglalkozunk.

Tovább olvasom »

Winning mindset – Hamilton

A válasz, a nyertes mentalitásra. Ebben a bejegyzésben Lewis Hamilton MasterClass kurzusában elhangzott tanításokat fogjuk végig venni, kivetítve olykor a tőzsdei kereskedés világára is.

Tovább olvasom »

The big Tesla short

Michael Burry stoppolódása után, Elon Musk állt be a Teslában az eladók oldalára. Vajon a bennfentesek eladása jelezheti a piac tetejét? Ha igen, akkor egy újabb Big Short lehetőség alakul ki a részvényben.

Tovább olvasom »

Húzhatja-e tapír a mikulás szánját?

Ha év vége, akkor nem feledkezhetünk meg a mikulás rally jelenségről a piacokon. Az év ezen időszakában az átlagosnál nagyobb elmozdulásokkal találkozhatunk. A szerdai FED kommunikáció iránytűként szolgálthat az év végi mozgások meghatározásában.

Tovább olvasom »

Időzített bombán ül a piac

10 évente kétszer akad olyan töretlenül emelkedő piac, mint amilyen a mostani. A 200 napos mozgóátlag több, mint egy éve nem került visszatesztelésre, így napról napra nő a matematikai valószínűsége egy korrekciónak. A bejegyzésben kitérünk a piac, hangulat indikátoraként is emlegetett put/call arányra, ami extrém optimizmust jelez az idei évben.

Tovább olvasom »

A hibáink magukért beszélnek

Az önellenőrzésről a kereskedés során sokszor elfeledkezünk, holott az egyik legnagyobb hajtóerő lehet a fejlődésünkben. Mind a nyertes, mind a vesztes pozíciókból számtalan tanulságot vonhatunk le.

Tovább olvasom »
Nvda

Merj bízni magadban

A kereskedési eredmény nagy részt a mentális állapottól függ. A következő történetben a saját példámon keresztül mutatom be, miért nem szabad az árfolyamok rabjává válni, és miért kell bízni magunkban, amikor a piac jó oldalán állunk.

Tovább olvasom »
Amazon

2000-es évek újratöltve?

A következőkben egy rövid kis időutazást teszünk a 2000-es évek elejére. Az Amazon részvény ezredfordulós árfolyam mozgására kísértetiesen hajaz napjaink egyik legfelkapottabb részvényének grafikonja. Megismétlődik-e vajon a korábbi mozgás?

Tovább olvasom »