Leckék a világ legjobbjaitól?

Howard Schultz a Starbucks vezérigazgatójának kurzusa teljesen átformálta a vállalati kultúráról alkotott képemet. Az egyik befektetői szabály szerint, olyan vállalatba szabad befektetni, ami egyezik a saját értékrendünkkel. A Starbucks számomra pont ilyen.

Tovább olvasom »

Mintha már láttam volna hasonlót

Jelenleg egy fontos momentumhoz érkezett a piac, amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk. A Nasdaq index grafikonjában, mintha találkoztunk volna már hasonló mozgással. Vajon a történelem megismétli önmagát?

Tovább olvasom »

Az olcsóság átka

Nem mindig jó, ha alacsony költségek mellett kereskedünk, ugyanis elszaladhat velünk a ló, ami túlkereskedéshez vezethet. Ebben a bejegyzésben a saját hibámon keresztül mutatom be, hogy miért is jó az, ha van egy féken tartó erő a kereskedés során.

Tovább olvasom »
ipo buborék

IPO buborék

Február végére egészen elképesztő eufória alakult ki a részvénypiacon. Az újonnan kibocsátott részvények száma rekordokat dönt hónapról-hónapra, mindeközben az árfolyamok korrekció nélkül emelkednek. Mi lesz ennek a következménye?

Tovább olvasom »

Vezércsel – Sorozatajánló

Meglepő, hogy milyen sok hasonlóság van a kereskedés és a sakk játszma között. A Netflixen futó Vezércsel című sorozat nézése közben döbbentem rá, hogy az alap játékszabályok a kereskedésben és a sakkban szinte ugyan azok.

Tovább olvasom »

2020 évértékelő

A 2020-as évben a koronavírus válság jelentősen átrajzolta a tőzsdei grafikonok mintázatát. Az év végéhez közeledve összegeztem a legnagyobb tanításokat, amiket ezen időszak alatt a kereskedésben tanultam. A legfontosabb az volt, hogy…

Tovább olvasom »

Jesse Livermore – Könyvajánló

Kötelező olvasmány azok számára, akik a részvénypiacon szeretnék a megtakarításaikat gyarapítani. Jesse Livermore -a 20. század egyik, hanem a legnagyobb kereskedője- rengeteg hasznos tanáccsal látja el az olvasót, amelyből számos dolgot át lehet ültetni a gyakorlatba.

Tovább olvasom »

A felvillanyozott piac

Az elektromos autó gyártók gomba mód nőnek ki a földből és vezetik be cégüket a tőzsdére, hogy minél több pénzt tudjanak bevonni a befektetőktől. A kínai cégek árfolyama az utóbbi időszakban jelentősen túlszárnyalta a többi részvény teljesítményét. Vajon meddig marad velük az extrém optimizmus?

Tovább olvasom »

Filmajánló

A napokban két zseniális film ragadta meg a figyelmem, melyek a közösségi média befolyásoló erejével foglalkoznak. Ezen közösségi oldalak kiemelten nagy hatással vannak az életünkre, olyannyira, hogy választási kampányok dőlnek el ezek segítségével.

Tovább olvasom »