A pengeélen táncoló bikapiac

A pengeélen táncoló bikapiac

A következő napokban eldőlhet az amerikai részvénypiac sorsa. Az S&P 500 index egy kiemelt jelentőségű támaszhoz ért, ahonnan az árfolyam reakciója kulcsfontosságú lehet a további mozgás meghatározásához. Mozgalmas napok előtt állhatunk!

Tovább olvasom »
április a bolondját járathatja, bohóc, kereskedés

Április a bolondját járathatja

Korábban február, március tájékára egy esést vártam a piacokon, ez azonban széles körben nem következett be. Ebben a bejegyzésben pár olyan instrumentumot hoztam, amelyekben további emelkedés jöhet. A végén majd kiderül, hogy az árfolyamok csak a bolondját járatták-e velem vagy sem.

Tovább olvasom »
Valami elmaradt, medvepiac, tőzsde

Valami elmaradt!

Az indexek az idei évben új mindenkori csúcsukra mentek, mindeközben azonban egy fontos momentum elmaradt. Ebben a bejegyzésben ezt a hiányzó dolgot járjuk körbe.

Tovább olvasom »
kereskedés matematikája

A kereskedés matematikája

Ebben a bejegyzésben pár matematikai tényt ismertetek a hozam:kockázat kapcsolatáról, amit gyakorlatba ültetve, hosszú távon szinte lehetetlen veszíteni a tőzsdén.
Akik aktívan kereskednek, azok számára kötelező elolvasni!

Tovább olvasom »
disney

A Disney jubileumi támasza

Több tényező is erősen sújtotta a Disney árfolyamát az utóbbi két évben, de a vállalat most előállt egy találmánnyal, ami jelentősen megváltoztathatja a jövőjét. Ez a találmány és a régi-új CEO vajon elég lesz az árfolyam fordulatához?

Tovább olvasom »
2024, varázsgömb

Mit hozhat 2024?

2024-ben is számos bizonytalansággal kell szembenézni: infláció, ezzel összefüggésben a kamatpálya alakulása, és idén az USA-ban elnökválasztás is lesz. Bizonytalanság tehát akad bőven, azonban vannak olyan instrumentumok, amelyek még így is jól teljesíthetnek.

Tovább olvasom »
ai 2.0

AI rally 2.0

Novemberbe lépve az árfolyamokat egy elementáris vételi erő húzza magával, különösebb korrekció nélkül. Mi váltotta ki ezt a 180 fokos fordulatot és mely részvények lehetnek erősebbek a piac egészénél? Ebben a bejegyzésben erre keressük a választ.

Tovább olvasom »
gyors és lassú gondolkodás - könyvajánló

Gyors és lassú gondolkodás – könyvajánló

A gondolkodási mechanizmusunk két nagy részre osztható, a gyors, intuitív és a lassú, racionális gondolkodásra. A Nobel-díjas pszichológus által írt könyvből megismerhetjük a gondolkodásunkat jellemző torzításokat és azt, miképp hozzunk jobb döntéseket.

Tovább olvasom »
Forbes Money Summit

Ott voltunk a Forbes Money Summiten

Részt vettünk az idei Forbes pénzügyi rendezvényén, ahol számtalan hasznos és érdekes dolog hangzott el a befektetések jövőjét illetően. Erről készítettünk egy rövid összefoglalót, amit az alábbi bejegyzésben olvashattok.

Tovább olvasom »