2021.09.12

10 évente kétszer akad olyan töretlenül emelkedő piac, mint amilyen a mostani. A 200 napos mozgóátlag több, mint egy éve nem került visszatesztelésre, így napról napra nő a matematikai valószínűsége egy korrekciónak. A bejegyzésben kitérünk a piac, hangulat indikátoraként is emlegetett put/call arányra, ami extrém optimizmust jelez az idei évben. Mi lesz ennek a vége?

2021.07.30

Az önellenőrzésről a kereskedés során sokszor elfeledkezünk, holott az egyik legnagyobb hajtóerő lehet a fejlődésünkben. Mind a nyertes, mind a vesztes pozíciókból számtalan tanulságot vonhatunk le.

2021.06.07.

A kereskedési eredmény nagy részt a mentális állapottól függ. A következő történetben a saját példámon keresztül mutatom be, miért nem szabad az árfolyamok rabjává válni, és miért kell bízni magunkban, amikor a piac jó oldalán állunk.

2021.05.18.

A következőkben egy rövid kis időutazást teszünk a 2000-es évek elejére. Az Amazon részvény ezredfordulós árfolyam mozgására kísértetiesen hajaz napjaink egyik legfelkapottabb részvényének grafikonja. Megismétlődik-e vajon a korábbi mozgás?

2021.04.20.

Vajon lesz inflációs hatása a most látott likviditásbővítésnek? Az arany jó menekülőeszköz lehet? Ebben az írásban megvizsgáljuk a jegybanki aranyvásárlásokat illetve az inflációra ható tényezőket.

2021.04.07.

Howard Schultz a Starbucks vezérigazgatójának kurzusa teljesen átformálta a vállalati kultúráról alkotott képemet. Az egyik befektetői szabály szerint, olyan vállalatba szabad befektetni, ami egyezik a saját értékrendünkkel. A Starbucks számomra pont ilyen.

2021.04.02.

Jelenleg egy fontos momentumhoz érkezett a piac, amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk. A Nasdaq index grafikonjában, mintha találkoztunk volna már hasonló mozgással. Vajon a történelem megismétli önmagát?

2021.03.25.

Nem mindig jó, ha alacsony költségek mellett kereskedünk, ugyanis elszaladhat velünk a ló, ami túlkereskedéshez vezethet. Ebben a bejegyzésben a saját hibámon keresztül mutatom be, hogy miért is jó az, ha van egy féken tartó erő a kereskedés során.

2021.03.05. 

Történetünk főszereplője Dave, aki 15 perc alatt veszítette el a teljes megtakarítását. Az ő példáján keresztül mutatjuk be, miért kiemelten fontos a megfelelő kockázatszámítás és a stop-loss használata a kereskedés során.

2021.02.23

Február végére egészen elképesztő eufória alakult ki a részvénypiacon. Az újonnan kibocsátott részvények száma rekordokat dönt hónapról-hónapra, mindeközben az árfolyamok korrekció nélkül emelkednek. Mi lesz ennek a következménye?

2021.02.02. 

Meglepő, hogy milyen sok hasonlóság van a kereskedés és a sakk játszma között. A Netflixen futó Vezércsel című sorozat nézése közben döbbentem rá, hogy az alap játékszabályok a kereskedésben és a sakkban szinte ugyan azok.

2021.01.05.

A 2020-as évben a koronavírus válság jelentősen átrajzolta a tőzsdei grafikonok mintázatát. Az év végéhez közeledve összegeztem a legnagyobb tanításokat, amiket ezen időszak alatt a kereskedésben tanultam. A legfontosabb az volt, hogy…

2020.11.24.

Kötelező olvasmány azok számára, akik a részvénypiacon szeretnék a megtakarításaikat gyarapítani. Jesse Livermore -a 20. század egyik, hanem a legnagyobb kereskedője- rengeteg hasznos tanáccsal látja el az olvasót, amelyből számos dolgot át lehet ültetni a gyakorlatba.

2020.11.19.

Az elektromos autó gyártók gomba mód nőnek ki a földből és vezetik be cégüket a tőzsdére, hogy minél több pénzt tudjanak bevonni a befektetőktől. A kínai cégek árfolyama az utóbbi időszakban jelentősen túlszárnyalta a többi részvény teljesítményét. Vajon meddig marad velük az extrém optimizmus?

2020.10.30.

A napokban két zseniális film ragadta meg a figyelmem, melyek a közösségi média befolyásoló erejével foglalkoznak. Ezen közösségi oldalak kiemelten nagy hatással vannak az életünkre, olyannyira, hogy választási kampányok dőlnek el ezek segítségével.