Valami elmaradt, medvepiac, tőzsde

Valami elmaradt!

Az indexek az idei évben új mindenkori csúcsukra mentek, mindeközben azonban egy fontos momentum elmaradt. Ebben a bejegyzésben ezt a hiányzó dolgot járjuk körbe.

Tovább olvasom »
kereskedés matematikája

A kereskedés matematikája

Ebben a bejegyzésben pár matematikai tényt ismertetek a hozam:kockázat kapcsolatáról, amit gyakorlatba ültetve, hosszú távon szinte lehetetlen veszíteni a tőzsdén.
Akik aktívan kereskednek, azok számára kötelező elolvasni!

Tovább olvasom »
disney

A Disney jubileumi támasza

Több tényező is erősen sújtotta a Disney árfolyamát az utóbbi két évben, de a vállalat most előállt egy találmánnyal, ami jelentősen megváltoztathatja a jövőjét. Ez a találmány és a régi-új CEO vajon elég lesz az árfolyam fordulatához?

Tovább olvasom »
2024, varázsgömb

Mit hozhat 2024?

2024-ben is számos bizonytalansággal kell szembenézni: infláció, ezzel összefüggésben a kamatpálya alakulása, és idén az USA-ban elnökválasztás is lesz. Bizonytalanság tehát akad bőven, azonban vannak olyan instrumentumok, amelyek még így is jól teljesíthetnek.

Tovább olvasom »
ai 2.0

AI rally 2.0

Novemberbe lépve az árfolyamokat egy elementáris vételi erő húzza magával, különösebb korrekció nélkül. Mi váltotta ki ezt a 180 fokos fordulatot és mely részvények lehetnek erősebbek a piac egészénél? Ebben a bejegyzésben erre keressük a választ.

Tovább olvasom »
gyors és lassú gondolkodás - könyvajánló

Gyors és lassú gondolkodás – könyvajánló

A gondolkodási mechanizmusunk két nagy részre osztható, a gyors, intuitív és a lassú, racionális gondolkodásra. A Nobel-díjas pszichológus által írt könyvből megismerhetjük a gondolkodásunkat jellemző torzításokat és azt, miképp hozzunk jobb döntéseket.

Tovább olvasom »

Ott voltunk a Forbes Money Summiten

Részt vettünk az idei Forbes pénzügyi rendezvényén, ahol számtalan hasznos és érdekes dolog hangzott el a befektetések jövőjét illetően. Erről készítettünk egy rövid összefoglalót, amit az alábbi bejegyzésben olvashattok.

Tovább olvasom »
bear bull market

Októbear vagy októbull

Októberben a tőkepiacok teljesítménye már közel sem annyira egyértelmű, mint volt az szeptemberben. Mind az emelkedés, mind az esés mellett komoly érvek szólnak. Ebben a bejegyzésben körüljárjuk az indexek technikai képet és megnézzük milyen eseményekre érdemes még figyelni a hónapban.

Tovább olvasom »

A sikeres kereskedővé válás 5 lépcsője

Amíg valaki eljut a konzisztens sikerig a tőzsdén, nagyon sok fázison kell végig mennie. Ezeket a fázisokat 5 nagy lépcsőre bontottuk, amit ebben a bejegyzésben ismertetünk. Az ötödik lépcsővel megtudhatod, milyen attitűd szükséges a sikerhez.

Tovább olvasom »