50% profit egy hónap alatt

Azért döntöttem úgy, hogy megírom ezt a cikket, mert láthatóvá akartam tenni mindenki számára, hogy fiatalon is lehet nagyon szép eredményeket elérni egy remek készségnek köszönhetően. 

Itthon az egyik legnagyobb gond az szokott lenni, hogy nincs értékelve a teljesítmény. Mintha az lenne a jó, ha mindenkinek rossz. 

Ahhoz, hogy egyre többen kezdjenek jolétben élni, ahhoz kell egy általános kultúra, ami elfogadja és támogatja, hogy sikereket elérni jó dolog. Sajnos tapasztalataim szerint ez itthon épp ennek a teljes ellentéte. 

Ha valaki más utat választ, mint az emberek többsége, akkor gyakran egy elég nagy ellenállással kell szembenéznie.  Ezért döntöttem úgy, hogy egy kereskedésről szóló általános cikk helyett, inkább megosztom, hogy mit értem el ezzel egy hónap alatt. 

Teljesen el tudom képzelni, hogy valaki ebből a cikkből nem a megfelelő következtetéseket vonja le, de ezt bevállaltam, amikor ezt a címet adtam ennek a cikknek. 

Úgyhogy tessék, itt van a módja, hogy hogyan értem el több, mint 50%-os számlanövekedést egy hónap alatt, mindeközben pedig nem szakadtam meg a munkában.

Az én sztorim

Én teljesen véletlenül találkoztam a kereskedéssel. 6 évvel ezelőtt egy akkori gimnáziumi osztálytársam(mostanra az egyik legjobb barátom és üzlettársam) elemezte a grafikonokat az egyik grafikonelemző programmal.

Egyből magával ragadott a kíváncsiság, hogy pontosan mit is csinál, hiszen a gimnáziumban el se tudtam képzelni, hogy bármi mást is lehet csinálni a tanuláson és a sporton kívül.

Elkezdtem a kereskedést demó számlán mindenféle tudás és tapasztalat nélkül, amit az eredmények rendkívül jól tükröztek. Mivel pénzem és időm sem volt, illetve a módszertant sem tudtam, hogy hogyan lehetne valódi eredményeket kapni, ezért közel két évig egyáltalán nem fektettem energiát a tanulásba.

Később elkezdtem egyre jobban elmélyülni a témában és ahonnan csak tudtam gyűjtöttem az információkat a tanulmányaim mellett. 

Rengeteg könyvet elolvastam a témával kapcsolatban(egy részét a könyvajánlóban megtalálod), számtalan kurzust elvégeztem és rengeteget gyakoroltam, aminek köszönhetően összességében nagyon sokat fejlődtem. Ennek eredménye lett, hogy szépen lassan, de elkezdtek jönni az eredmények.

Folyamatosan képeztem magam, fejlesztettem a stratégiám és pár 1000 óra grafikonnal eltöltött idő után most itt tartok.

  • Van egy kialakult stratégiám, aminek köszönhetően hónapról-hónapra tudom hozni az eredményeket.
  • Van egy kialakult rendszerem, aminek a segítségével gond nélkül be tudom illeszteni a kereskedést a mindennapjaimba.
  • És az elmúlt időszakban pedig sok 100 embernek aktívan segítettem a kereskedés elsajátításában.

A legsikeresebb pozíciók ebben a hónapban

Mielőtt belevágnánk a pozíciók bemutatásába, azelőtt fontos tudni, hogy az utóbbi időszakban nagyrészt a kriptopiacon kereskedek a megfelelő volatilitásnak köszönhetően.

Elég könnyű volt az átállás, ugyanis a stratégia, amit alkalmazok és amit a Prosharkban is tanítunk, az gyakorlatilag minden piacon működik, így nagyon gyorsan megtörtént a váltás.

Viszont akkor nézzük is meg a legsikeresebb pozícióimat.

Az első, amit mindenképp kiemelnék az a RUNEUSDT instrumentumon volt és egy hónap alatt több, mint 200%-os nyereséget értem el csak ezen az egy coinon.

Erről csináltam egyébként egy rövid bemutató videót, amit itt meg is tekinthetsz.

A másik rendkívül sikeres pozícióm az STMXUSDT instrumentumon volt, ahol 3,5 nap alatt 70% nyereséget értem el, ami elég kiemelkedő eredmény.

Ebben az esetben is azonosítottam a kitörési alakzatot, amit a kriptopiacon minden esetben figyelek. 

Ezután pedig folyamatosan haladtam alacsonyabb idősíkra és kerestem a megfelelő belépési lehetőségeket. 

Volt egy emelkedő mozgás, amiből következett egy korrekció, és amikor annak megtört a trendfeltétele, akkor felhúztam a Fibonacci korrekciós szinteket és a 78.6-os szinthez elhelyeztem egy buy limit megbízást, ami meg is nyílt. 

A pozícióm 40%-át 0.04800-nál eladtam, így realizáltam a nyereséget és további 60%-ot zártam 0.04300-nál, a maradék pozícióm pedig breakevenben(nyitási áron) stoppolódott ki.

Ezeken kívül természetesen még számtalan kiváló pozícióm volt ebben a hónapban, aminek köszönhettem az 50%-os számlanövekedést.

A cikk megírásakor az elsőszámú célom az volt, hogy minél több embernek nyissam fel az szemét, hogy nagyon szép eredményeket lehet elérni, megfelelő felkészültséggel, kemény munkával, egy ilyen készségnek köszönhetően, mint a tőzsdei kereskedés.

Nekem is rengeteget segített régebben, hogy több olyan embernek a bejegyzéseit olvastam, amiben a saját eredményeiket mutatják be, hogy mit értek el az adott évben vagy egy adott hónapban. 

Volt előttem egy kép, hogy azok a célok, amiket magam elé kitűztem egyáltalán nem megvalósíthatatlanok bármilyen területről is legyen szó.

Rengeteg idő és nagyon sok lemondás volt, mire ideáig eljutottam, de ami nagyon sokat segített az az, hogy tudtam, hogy a siker ok-okozat kérdése. Ha valamibe kellő mennyiségű energiát fektetsz és meg van hozzá a kitartásod, akkor egy idő után biztos jönni fognak az eredmények.

Amíg viszont a kisujjunkat sem vagyunk hajlandóak megmozdítani valami érdekében, addig semmi alapunk nincs eredményeket várni, ugyanis senki nem ér el eredményeket, anélkül, hogy áldozatokat hozna. 

Sajnos az a baj, hogy sok ember a célkitűzés néven az álmodozást érti, ezért fontos nem összekeverni ezeket.

A kereskedés esetében is fontos látni azt, hogy a siker különböző fázisokból fog állni. Éppen ezért teljesen felesleges hatalmas bevételi elvárásokkal belevágni, amikor még rengeteg mindent kell megtanulni. 

Teljesen felesleges milliós hónapok elképzelésével belevágni, amikor a grafikon elemzésünk teljesen kezdeti fázisban van, nincs egy kialakult stratégiánk és a kereskedés pszichológiáját még meg sem tapasztaltuk.

A legtöbb ember kitalál egy célt, kitalál egy bizonyos munkamennyiséget, hogy vajon mennyi idő/energia lesz elérni. 

Sajnos ezt mindig alábecsülik, és amikor beleteszi az adott munkamennyiséget sajnálattal tapasztalja, hogy nem érte el a kitűzött célt. És akkor feladják.

El kell fogadni, hogy nem tudsz az alkalmazotti létből azonnal egy milliókat kereső profitábilis kereskedővé válni. Az első időszak arról szól, hogy mindent megtanulj, ami lehetővé teszi, hogy profitábilisan kereskedj valamelyik piacon. 

Teljesen felesleges tehát anyagi várakozásokat támasztani eleinte, mert a dolgok nem így működnek. Ennek ellenére teljesen érthető, hogy az emberek gyors eredményeket szeretnének, éppen ezért gyorsítjuk fel ezt a folyamatot a tréningjeinken, hogy az már önmagában sikerélménynek számít. 

Óriási a különbség aközött, hogy valamit 2-3 hónap alatt tanulsz meg vagy 1-2 év alatt, ugyanis az előző esetben a tanulás egy nagyon élvezetes folyamat, a második esetben viszont idegesítően lassú.

Most szembesülök csak vele, hogy a legtöbb hallgatónak az egyetemen a legnagyobb célja, hogy minél többet bulizzon, mert úgy vannak vele, hogy „ezek a legszebb éveink és ki kell élvezni”. 

Én ezekben az órákban, amit a legtöbben bulizással töltenek azon dolgozom, hogy minél több bevételi forrást építsek magamnak

Ha fiatal vagy, ne legyen büdös a munka, mert most állítod az életed egy fejlődési pályára. A legrosszabb az egészben, hogy ezekben az években kellene megalapozni az egész hátralevő életünket. 

Eközben a legtöbb fiatalnak az a fő problémája, hogy legyen kocsi, státusz, meló. Megdöbbent, hogy mennyire fiatalon ennek rendelik alá az egész életüket.

Ezek az emberek akarva-akaratlanul belebetonozzák magukat egy olyan helyzetbe, amiből későbbiekben sokkal nehezebb kitörni család és munka mellett. 

Úgy vagyok vele, hogy inkább dolgozok pár évet nagyon keményen és fókuszáltan, hogy a későbbiekben minél több időt tudjak tölteni a családommal, ott tudjak élni ahol akarok és ne kelljen az anyagiakon aggódnom. 

Nem hiszem, hogy ezt érdemes lenne elcserélnem sorozatokra és bulikra.

Ahogy a cikk elején is írtam ez az írás azért készült, mert kézzelfoghatóvá akartam tenni, hogy mindez megvalósítható és ötleteket akartam adni, hogy hogy néz ki ez az út.

Másrészt pedig betekintést akartam engedni egy olyan értékrendbe, ami szerintem ritka Magyarországon, de mindenkinek jobb lenne, ha többen gondolkodnának így.

  • Ez az értékrend arról szól, hogy az élet ok-okozati összefüggések sorozata, és ha megteremtjük a feltételeket, akkor az eredmények mindenképpen jönnek majd.
  • Ez az értékrend arról szól, hogy az, hogy kell-e fejlődni, nem kérdés. Az agyunk evolúciós okokból azt akarja, hogy ha már biztonságban vagyunk, akkor ne bolygassuk a helyzetet. De a 21. században vagyunk, ahol elképesztő lehetőségek vannak, és aki nem fejlődik, biztosan kimarad az élet javából.
  • Ez az értékrend arról szól, hogy nem az eredményeket kell szégyellni, hanem az eredmények hiányát. Sok embert annyira lefoglal az irigység, hogy nem csak anyagi értelemben, de sehol máshol nem ér el eredményeket.

Szerintem a kereskedés az egyik legjobb lehetőség a saját értékrendünk kibontakoztatására, sokkal többet lehet szerezni, mint anyagi bőséget.

Ahogy mondják: a legjobb dolog abban, hogy milliomossá válsz nem az, hogy rengeteg pénzed lesz, hanem hogy olyan emberré válsz, aki képes milliókat teremteni.

Őszintén remélem, hogy ez a cikk végül eléri a célját abban, hogy elindít sokakat egy hasonló úton, ami pontosan ugyanezt éri el, és végleg megváltoztatja az életüket.