bear bull market

Októbear vagy októbull

Októberben a tőkepiacok teljesítménye már közel sem annyira egyértelmű, mint volt az szeptemberben. Mind az emelkedés, mind az esés mellett komoly érvek szólnak. Ebben a bejegyzésben körüljárjuk az indexek technikai képet és megnézzük milyen eseményekre érdemes még figyelni a hónapban.

Tovább olvasom »

A sikeres kereskedővé válás 5 lépcsője

Amíg valaki eljut a konzisztens sikerig a tőzsdén, nagyon sok fázison kell végig mennie. Ezeket a fázisokat 5 nagy lépcsőre bontottuk, amit ebben a bejegyzésben ismertetünk. Az ötödik lépcsővel megtudhatod, milyen attitűd szükséges a sikerhez.

Tovább olvasom »

Visszatér a Wall Street

Szeptember hagyományosan a leggyengébb hónap a tőzsdéken, amikor is nagyon sok alapkezelő súlyozza át a portfólióját. Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk milyen képet mutatnak a grafikonok és milyen eseményekre érdemes figyelni a hónapban.

Tovább olvasom »
Bitcoin

Felezéssel duplázni

A következő felezéssel dulpázhat a Bitcoin árfolyama? Az alábbi bejegyzésben újra a kripto világ felé teszünk egy kitekintést, ugyanis a történelmi analógiák alapján van esély arra, hogy 2024 végére a Bitcoin árfolyama újra 60.000 dollár magasságába repüljön.

Tovább olvasom »

A tőzsdei siker egyik titka

A hosszútávú kereskedési sikert sokszor a tömeggel ellentétes gondolkodásmóddal tudjuk elérni. Ebben a bejegyzésben a kontrariánus szemléletet és az ehhez kapcsolódó döntési mechanizmust ismeretem meg az olvasóval.

Tovább olvasom »

Csúcsra járatva

Az október óta tartó technológiai részvények szárnyalásnak hamarosan vége lehet és egy korrekció veheti kezdetét. Legalább is sok indikátor ezt mutatja. Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk ezeket az indikátorokat és megpróbálom lerántani a leplet a piac valódi arcáról.

Tovább olvasom »

Az inspiráció bárhonnan jöhet

Május hónapban egy véletlennek köszönhetően bukkantam rá egy remek kereskedési lehetőségre, ami végül busás haszonnal zárult. A bejegyzésben részletesen ismertetem a stratégiámat, illetve azt is, hogy találtam rá a lehetőségre.

Tovább olvasom »

Duplázás a Meta részvényében

Ebben a bejegyzésben bemutatom, hogy dupláztam meg a befektetett tőkémet a Meta részvényének köszönhetően. Ismertetem a belépési jelzéseket, illetve azt is, miért zártam részlegesen a pozícióm.

Tovább olvasom »

Tanulj meg nem csinálni semmit

A legnehezebb része a kereskedésnek, amikor a partvonalról kell végignézni az eseményeket, ugyanis nem kínálkozik megfelelő pozíció. Ha valaki, ilyenkor nem tud nyugton ülni, akkor borítékolható, hogy a korábbi profitját gyorsan visszaadja a piacnak.

Tovább olvasom »

Tavaszi FOMO

Az eddigi mozgásból kimaradó befektetők FOMO effektusa hozhatja el a következő hónapok technológiai bikapiacát. A bejegyzésben megvizsgáljuk az indexek közötti erőkülönbséget és a piac hangulatát is.

Tovább olvasom »

46 lecke a piac varázslóitól

Ebben a bejegyzésben az új piac varázslói könyvet ajánlom az olvasó figyelmébe. A bejegyzésben a szokásos könyvajánló helyett 46 pontot hoztam el, amelyek a könyv egészének tartalmából tanulságként levonhatók. Remélem az olvasó számára is lesz pár hasznos pont.

Tovább olvasom »