Hogyan kerestem több, mint 2.5 millió Forintot kereskedéssel?

Önerőből, Magyarországon 20-as éveim legelején

Bevezetés:

Azért döntöttem úgy hogy megírom ezt a cikket, mert láthatóvá akartam tenni, hogy mindez lehetséges. Lehetséges fiatalon, tisztán önerőből sikeresnek lenni Magyarországon. 

Itthon az egyik legnagyobb gond az szokott lenni, hogy nincs értékelve a teljesítmény. Mintha az lenne a jó, ha mindenkinek rossz. Ahhoz, hogy egyre többen kezdjenek jolétben élni, ahhoz kell egy általános kultúra, ami elfogadja és támogatja, hogy sikereket elérni jó dolog.

Sajnos a tapasztalataim szerint ez itthon éppen ennek az ellentéte. Ha valaki más utat választ, mint az emberek többsége, akkor gyakran elég nagy ellenállással és visszahúzó erővel kell szembenéznie, akár a családja, barátai vagy az ismerősei által. 

Teljesen el tudom képzelni, hogy valaki ebből a hosszabb cikkből, azt a következtetést vonja le, hogy „tessék, még egy hülye, aki felvág a pénzével”. Ezt bevállaltam, amikor ezt a címet adtam ennek a cikknek.

Úgyhogy tessék, most megmutatom, hogy hogyan kerestem több mint 2.5 milliót, önerőből, a 20-as éveim legelején, mindeközben nem szakadtam meg a munkában.

Az én sztorim

Én teljesen véletlenül találkoztam a kereskedéssel. 5 évvel ezelőtt az egyik, akkori gimnáziumi osztálytársam(mostanra az egyik legjobb barátom és üzlettársam) elemezte a grafikonokat az egyik grafikonelemző programmal. 

Egyből magával ragadott a kíváncsiság, hogy pontosan mit is csinál, hiszen a gimnáziumban a tanuláson és a sporton kívül el se tudtam képzelni, hogy valami mást is lehet csinálni.

Elkezdtem a kereskedést demó számlán, 0 tapasztalattal és tudással, természetesen az eredmények olyanok is voltak.:) Semmilyen stratégiát nem alkalmaztam, még a grafikonokat sem tudtam megfelelően elemezni, a kereskedés pszichológiájáról pedig ne is beszéljünk.

A rengeteg kudarc ellenére(1-2 számlát biztosan lenulláztam) elkezdtem egyre több időt belefektetni a kereskedés elsajátításába a tanulmányaim mellett. Az elején rengeteg energiámat elvette, de nem éreztem munkának, mivel érdekelt, jobban mint az irodalom vagy a történelem.

Rengeteg könyvet elolvastam(egy részét a könyvajánlóba megtalálod) és megnéztem szinte az összes fellelhető ingyenes anyagot és azt vettem észre, hogy egyre jobb vagyok a kereskedésben, elkezdtek szépen jönni az eredmények, természetesen csak demó számlán. Elvégeztem több tréninget, voltak köztük jobbak és rosszabbak is, de összességében sokat fejlődtem.

Kis idővel később, miután több hónapon keresztül profitábilisan kereskedtem nyitottam egy éles számlát. Fejlesztettem a stratégiám, folyamatosan tanultam és igyekeztem a legtöbbet kihozni magamból és most itt tartok. 

Nagyon fiatalon olyan bevételre tudok szert tenni a kereskedésből, amiről a legtöbb ember csak álmodik. Ezért hoztuk létre a Proshark tréninget, hogy minél több embert tereljünk egy jobb élet felé.

Ami szerintem a legérdekesebb a példámban, az a folyamatos fejlődés és elköteleződés a fejlesztés mellett.

A legsikeresebb pozíciók a hónapban

Most bemutatok pár pozíciót, amik szép eredményeket hoztak. A legelső ebben a hónapban december 12-én volt, a születésnapom után egy nappal. Az olajon zártam egy közel 200 ezres pozíciót mindössze fél óra alatt.

Igen, gyakran rossz érzéssel tölt egy, hogy pl.: egy tanárnak ezért az összegért egy teljes hónapot kell dolgoznia, de sajnos vagy nem sajnos mindenki a saját sorsának a kovácsa.  

A grafikonon látható egy elég erős ellenállás szint, amiről több alkalommal is visszapattant a grafikon. Tökéletesen megtörtént a visszapattanás akkor is, amikor nyitottam a pozíciót és valljuk be, egy elég szép eredménnyel zártam.

A következő pozíció szintén az olaj grafikonján volt, és elég rövid idő alatt szép nyereséget hozott. 110 ezerrel zártam a pozíciót, mindezt egy óra leforgása alatt, ami megint elég szép órabérnek mondható.

A grafikonon tökéletesen látszódik, hogy áttöri a trendvonalat, majd visszatesztet egy nagyobb esés követi. A grafikonon kék körrel jeleztem a beszállási pontot a visszatesztelés után.

A legsikeresebb pozíciók a hónapban a két luckin coffee-s pozíciók voltak. Ezeket azután nyitottam, miután kiadták a jelentést, hogy Kínában megelőzték a Starbucksot és további kávéautomatákat kívánnak telepíteni. Ezt a jelentést a részvény egy hatalmas ugrással díjazta, ami a számomra elég szép nyereséget termelt összesen 4 nap alatt.

Ezzel a cikkel az volt a célom, hogy minél több embert segítsek egy jobb élet felé. Kézzelfoghatóvá akartam tenni, hogy igenis lehet szép eredményeket elérni a karácsonyi időszak alatt, fiatalon a vizsgaidőszak közben. 

Nekem is rengeteget segített régebben, hogy több olyan embernek a cikkét olvastam, amiben a saját eredményeiket mutatják be, hogy mit értek el az adott évben vagy egy adott hónapban. Volt előttem egy kép, hogy azok a célok, amiket magam elé kitűztem egyáltalán nem megvalósíthatatlanok.

Rengeteg időbe telt mire ideáig eljutottam, de azt fontos tisztázni, hogy a siker ok-okozat kérdése.  Ha belefekteted a megfelelő energiát, és van elég kitartásod, akkor jönni fog a siker, bármilyen területről legyen is szó. 

Viszont amíg a kisujjunkat nem vagyunk képesek megmozdítani, hogy egy jobb pályára tereljük az életünket, addig sajnos nincs alapunk semmilyen eredményeket várni.

Senki nem ér el ilyen eredményeket anélkül, hogy áldozatokat hozna. Az a baj, hogy túl sok ember célkitűzés néven az álmodozást érti. 

A legtöbb ember kitalál egy célt, kitalál egy bizonyos munkamennyiséget, hogy vajon mennyi idő/energia lesz elérni. Ezt mindig alábecsülik, és amikor beleteszi az adott munkamennyiséget sajnálattal tapasztalja, hogy nem érte el a kitűzött célt. És akkor feladják.

Most szembesülök vele, hogy a legtöbb hallgatónak az egyetemen egy nagy célja, hogy minél többet bulizzon, mert úgy vannak vele, hogy „ezek a legszebb éveink és ki kell élvezni”. Én ezekben az órákban, amit a legtöbben bulizással töltenek azon dolgozom, hogy minél több bevételi forrást építsek magamnak. Szerencsére a bulizásról való lemondás nem volt túl nagy áldozat számomra.:)  

Ha fiatal vagy, ne legyen büdös a munka, mert most állítod az életed egy fejlődési pályára. A legrosszabb az egészben, hogy ezekben az években kellene megalapozni az egész hátralevő életünket. Eközben a legtöbb fiatalnak az a fő problémája, hogy legyen kocsi, státusz, meló. Megdöbbent, hogy mennyire fiatalon ennek rendelik alá az egész életüket.

Ezek az emberek akarva-akaratlanul belebetonozzák magukat egy olyan helyzetbe, amiből későbbiekben sokkal nehezebb kijönni család és munka mellett. Úgy vagyok vele, hogy inkább dolgozok pár évet nagyon keményen és fókuszáltan, hogy a későbbiekben tudjak minél több időt tölteni a családommal, ott tudjak élni ahol akarok és ne kelljen az anyagiakon aggódnom. 

Nem hiszem, hogy ezt érdemes lenne elcserélnem sorozatokra és bulikra.

Végszó

Ahogy a cikk elején is írtam ez az írás azért készült, mert kézzelfoghatóvá akartam tenni, hogy mindez megvalósítható és ötleteket akartam adni, hogy hogy néz ki ez az út.

Másrészt pedig betekintést akartam engedni egy olyan értékrendbe, ami szerintem ritka Magyarországon, de mindenkinek jobb lenne, ha többen gondolkodnának így.

Szerintem a kereskedés az egyik legjobb lehetőség a saját értékrendünk kibontakoztatására, sokkal többet lehet szerezni, mint anyagi bőséget.

Ahogy mondják: a legjobb dolog abban, hogy milliomossá válsz nem az, hogy rengeteg pénzed lesz, hanem hogy olyan emberré válsz, aki képes milliókat teremteni.

Őszintén remélem, hogy ez a cikk végül eléri a célját abban, hogy elindít sokakat egy hasonló úton, ami pontosan ugyanezt éri el, és végleg megváltoztatja az életüket.